KENNEL HILLGROVE

Jack Russell Terrier

OM OSS

Kennel Hillgrove startades 1974 i Åkersberga av Mona-Greta Berglund. Det har aldrig rört sig om någon storskalig uppfödning och under åren har det i omgångar funnits Bearded Collie, Puli och Lapphund i hundkorgen. Mona-Greta var en av de första Puli-uppfödarna i landet och två hundar importerades under 70-talets senare hälft från Ungern. Under åren har Lhasa Apso, Golden Retriver och Schipperke funnits i hemmet men någon uppfödning av de här raserna har inte pågått.

Under början av 2000-talet presenterades Jack Russell och stor kärlek till rasen uppstod. En glad, nyfiken, social och begåvad hund i ett praktiskt format. I samband med Jack Russell-uppfödningen inleddes ett samarbete mellan Mona-Greta och hennes svägerska, Anders "moster" som några år senare också kom att ta över ansvaret för kenneln och driva den vidare med Rättvik som bas. Under 2018 fick vi möjlighet att ta över kenneln och föra kenneltraditionen i familjen vidare.

Kennel Hillgrove idag

Kenneln drivs sedan 2018 av Veronica och Anders Berglund. Veronica är utbildad hundinstruktör och är den av oss som har den mest gedigna erfarenheten av hundar och hundträning. Veronica är uppvuxen med hundar och har provat på flera olika raser och fastnade till slut för schäfer. Det var schäfer som startade Veronicas intresse för tävling och hon har tävlat upp ett flertal schäfrar inom både bruks och lydnad. Anders har haft många hundar omkring sig under barn-och ungdomsåren men kanske inte alltid valt det själv.

Veronica hade Chili, en schäfer med sig in i boet och Anders en Jack Russell, Hillgrove Marit som han tagit över från mamma Mona-Greta. Bägge springer numer fritt i hundarnas himmel. Det känns både roligt och spännande att få ta över stafettpinnen och driva vidare en kennel som funnits så länge.

Att vi fastnat för Jack Russell har sin grund i att det är en arbetsvillig, orädd, nyfiken och inte minst frisk ras. Allt detta i ett praktiskt format. Lite som en mini-schäfer om man frågar Veronica.

Vårt mål

Vi drivs av att bibehålla rasen så som vi lärt känna den. En trevlig, social och intelligent hund med en egen motor som nyfiket driver den framåt. Vi tränar lydnad, spår, viltspår, ställer ut våra hundar och jagar med den ena. Vi vill gärna uppmuntra våra valpköpare att vara aktiva med sina hundar för att få en harmonisk och trevlig hund med en tydlig av- och på-knapp. En Jack Russell ska tänka sig trött, inte springa sig trött.