KENNEL HILLGROVE

Jack Russell Terrier

SEVCH Suspecial´s I Made It "Milou"

SE51675/2018

E Whistlewood´s I Can Make It "Charlie"

U Lovely-Orange Magik Crystal "Maggie"

Uppfödare: Susann Lothian, Jönköping

Samägd med Susann Lothian

Ja, vad ska man berätta om en cool kille som provat på lite av varje och är nöjd bara han får sova på rygg och släppa väder när behovet uppstår...

Milou kom till oss som en omplacering via sin uppfödare, Susann Lothian i mars 2019. Han var då 5 månader gammal, glad och fylld av upptåg. Redan från början var det meningen att Anders skulle använda honom i jakt undantaget grytjakt då han också redan från början var tänkt att meriteras och en ärrad grythund kan få problem i en skönhetstävling förutom att grytjakt hittills inte lockat husse.

Vid sin första utställning i Sundsvall i april 2019 blev han BIR Valp och en 4:e placering som BIS Valp. Det följdes av ytterligare 2 BIR Valp, 2 BIM, 1 BIR och 3 Cert varav det senaste på sin 1 1/2 årsdag vid säsongstarten i Södertälje i slutet av februari 2020. Han har också lämnat utställningar tomhänt så det har inte bara varit fröjd och gamman.

 

Milou tränar mest viltspår och jakt men även en del lydnad och bruks. I augusti 2019 klarade han anlagsprovet för viltspår i 20 sekundmeter vind. Under 2020 är det träning för öppenklass viltspår som gäller. Han jagade sin första säsong med husse hösten/vintern 2019/2020

Under maj -20 prövade vi Milou för tre öppenklass viltspår, alla med utmärkta resultat. Vi bugar oss djupt för vår Viltspårschampion.